Over ons

Stap binnen bij Cosimo, onze bijzondere boekhandel en specialty koffiebar in Antwerpen. Zes dagen per week zijn we jouw tweede woonkamer waar we je niet alleen een unieke collectie boeken in het Nederlands en Engels aanbieden, maar ook specialty koffie en huisgemaakt gebak met een literair tintje.

Cosimo is gevestigd in de Scheldestraat in Antwerpen waar wij, Robin en Jochen, je welkom heten in ons historisch pand waar de authenticiteit van afspat. In het pand zijn onder andere de originele decoratieve tegels van de slagerij die er ooit zat bewaard gebleven, evenals de oorspronkelijke tegelvloer. Vanuit die rijkdom aan geschiedenis en verhalen, vertellen we nu dat van ons.

Cosimo is er voor jou als een plek om samen te komen met anderen of waar je je midden in de hectische stad kunt terugtrekken met een goed boek. Cosimo is een open huis en een plaats van ontmoeting. Hier leer je in een warme omgeving nieuwe mensen kennen, kom je in aanraking met de mooiste wereldliteratuur of kan je rustig komen werken of studeren.

Cosimo creëert als plaats van ontmoeting ruimte voor het ontstaan van nieuwe verhalen vanuit de verhalen die al geschreven zijn. Zo zoeken we voor alles in Cosimo de link met literatuur. Voor ieder boek dat in onze gecureerde boekwinkel ligt, durven we bovendien onze hand in het vuur te steken. We zijn gespecialiseerd in zowel Nederlandstalige als Engelstalige literatuur met een sterke focus op klassiekers. Je vindt bij ons boeken van kleine literaire uitgeverijen en een ruime selectie klassiekers uit de wereldliteratuur. Ook nieuw literair schrijftalent geven we graag een podium evenals getalenteerde dichters. Voor de jongste lezers – maar wij worden er zelf ook heel blij van – hebben we een selectie gemaakt van de mooiste kinderboeken. Laat je inspireren door ons aanbod en ontdek je nieuwe lievelingsauteur. Op zoek naar een boek? Wij zoeken samen met jou naar het pareltje waarnaar jij op zoek bent. Vertel ons bijvoorbeeld jouw muziek- of filmfavorieten. We gebruiken ze als referentie.

Met Cosimo geven we daarnaast zelf boeken uit. Ieder jaar geven we een aantal vergeten klassiekers uit de wereldliteratuur uit, soms zelfs voor het eerst in ons taalgebied. Ieder boek dat we uitgeven, verzorgen we tot in de puntjes. Een boek is voor ons een totaalkunstwerk. Bovendien verschijnt iedere uitgave in een eenmalige en met de hand genummerde oplage. Eerder deden we dat ook al onder de naam Karakters. Dat deel van ons verhaal vindt zijn oorsprong in Amsterdam en leidt ons langs de jaren waarin Cosimo nog Buchbar was.

Naast boeken, maakt onze uitgeverij ook exclusieve literaire prints, wenskaarten en allerhande literaire hebbedingetjes. Ben je op zoek naar een portret van je literaire idool of een exclusieve literaire wenskaart? Snuister dan even door ons aanbod.

Benieuwd geworden naar onze literaire ontmoetingsplaats? Kom Cosimo ontdekken in Antwerpen op Scheldestraat 79. Wil je voordat je komt alvast even door onze menukaart neuzen? Dat kan natuurlijk altijd. Zeker zijn van een tafeltje tijdens je bezoek aan Cosimo? Je kan altijd een tafel reserveren door ons een mail te sturen.

Nog niet genoeg gekregen van Cosimo? Vergeet je dan niet in te schrijven voor onze boekenbrief om op de hoogte te blijven van alles wat we doen, of wanneer je op zoek bent naar leesinspiratie en exclusieve acties en promoties wilt ontvangen. Heb je een leesclub, dan vind je ons specifieke programma voor leesclubs misschien wel interessant.